Азаров: Люди вимагають від нас навести порядок

Уряд має інформацію про підготовку мітингувальниками захоплення будівлі Верховної Ради, і обіцяє, що правоохоронці на неї відреагують

Про це на зустрічі з послами країн ЄС, США і Канади заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє «УНІАН».

«Як розуміти ситуацію, що зараз заблоковано доступ людей до будівлі Кабінету міністрів, Міністерства економіки, Міністерства фінансів. Населення 46 - мільйонної країни зараз , буквально через кілька днів, перестане отримувати заробітну плату, пенсії, допомоги, стипендії. Ви ж прекрасно розумієте, що від роботи Міністерства фінансів залежить фінансування всієї країни. Яку відповідальність беруть на себе ці люди, які забезпечують зараз це блокування? Відбулися сесії обласних рад сьогодні основних наших областей, в яких проживає три чверті населення України. Вони прийняли рішення підтримати курс на євроінтеграцію, рішення президента та уряду. Ми відчуваємо підтримку людей і вони вимагають від нас наведення порядку», - зазначив прем'єр. 

За його словами, президент і уряд готові до діалогу. «Наш голова Верховної Ради вчора виступив з ініціативою проведення таких переговорів. І що ми чуємо у відповідь? Ультиматуми. Ми знаємо , що готується план захоплення Верховної Ради. Ми можемо байдуже до цього ставитися?», - спитав глава уряду. 

При цьому він підкреслив, що якщо завтра буде спроба захоплення будівлі парламенту, то правоохоронні органи будуть діяти в рамках закону.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.

Лідери трьох опозиційних фракцій прийшли сьогодні на засідання погоджувальної ради парламенту, де проголосили свої вимоги - негайна відставка уряду Азарова, та звільнити усіх політв'язнів, включаючи Юлію Тимошенко. Також лідери опозиції заявили, що призначення наступного Кабміну буде можливе лише після дострокових виборів президента і Верховної Ради.

В той же час сьогодні зібралися місцеві ради областей Сходу і Півдня, щоб попросити президента ввести у країні надзвичайний стан.