Азаров вважає, що ситуацію радикалізувала не бійня «Беркуту», а опозиція

Ситуація з масовими акціями протесту в Києві стала некерованою

Про це під час зустрічі з послами країн ЄС та США заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зараз ситуація змінилася. З одного боку, ми не знімаємо провини правоохоронних органів, з іншого боку, політики, які приєдналися до цієї акції, різко радикалізували ситуацію»,  - заявив він.

«Масовий характер акції переріс у некерований характер, а точніше керований з боку певних політсил», - додав Азаров.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.

Лідери трьох опозиційних фракцій прийшли сьогодні на засідання погоджувальної ради парламенту, де проголосили свої вимоги - негайна відставка уряду Азарова, та звільнити усіх політв'язнів, включаючи Юлію Тимошенко. Також лідери опозиції заявили, що призначення наступного Кабміну буде можливе лише після дострокових виборів президента і Верховної Ради.