Гарань: Єромайдан мусить утримувати захоплені позиції

Щоб мітинг не розігнали знову, протестувальники завжди мають охороняти ключові місця Євромайдану

Про це розповів в ефірі Еспресо.TV політолог Олексій Гарань. 

На думку політолога, запобігти повторному розгону мітингу можна тільки утримуючи захоплені протестувальниками позиції. На Майдані Незалежності та Михайлівській площі постійно має знаходитись кільки тисяч осіб. Також під постійною охороною повинні бути такі ключові місця Євромайдану, як Будинок профспілок, приміщення Київської міськради та Український дім. 

Гарань, зазначив, що потрібно узгодити, яким чином відбуватиметься чергування на головних об'єктах Майдану.

Також політолог закликав учасників акцій протесту нести революційну символіку в спальні райони Києва та заохочувати людей приходити на Майдан. 

Також Гарань порадив учасникам Євромайдану відмовитись від використання масок. 

"Нам не потрібні люди в масках. Відсутність масок має стати характерною рисою євромайданівців. Нам нема від кого ховатися. Так ми зможемо відрізняти своїх протестувальників від провокаторів", - сказав політолог. 

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч мітингувальників, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану вранці 30 листопала. Учасники акції оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незаложності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін блокувати його роботу.

Вчора київська міліція заявляла, що адмінбудівлі захоплені незаконно та вимагала звільнити приміщення, погрожуючи застосувати силу.