Кожара переконує Польщу, що надзвичайного стану не буде

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час телефонної бесіди з главою польського МЗС Радославом Сікорським запевнив, що українська влада не планує вводити надзвичайний стан в країні у зв'язку з останніми подіями в Києві

Про це Сікорський сказав журналістам у Варшаві, повідомляює УНІАН.

"Пан міністр також підтвердив, що в уряду України немає планів вводити надзвичайний стан", - сказав він.

Сікорський зауважив, що український міністр під час сьогоднішньої "достатньо тривалої розмови" сказав йому, що українська влада надалі планує працювати над євроінтеграцією України. "Я задоволений, що Україна не перекреслює контакти з ЄС", - зазначив він.

Також заяву Кожари підтвердили у Раді національної безпеки і оборони, сказавши, що сьогодні засідання не відбудеться.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.

Лідери трьох опозиційних фракцій прийшли сьогодні на засідання погоджувальної ради парламенту, де проголосили свої вимоги - негайна відставка уряду Азарова, та звільнити усіх політв'язнів, включаючи Юлію Тимошенко. Також лідери опозиції заявили, що призначення наступного Кабміну буде можливе лише після дострокових виборів президента і Верховної Ради.