Кожем’якін пропонує одним голосуванням звільнити і Азарова, і Тимошенко

Нардеп від "Батьківщини" Андрій Кожем’якін запропонує розглянути завтра законопроект щодо звільнення Юлії Тимошенко

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", законопроект №2023 про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу, який хоче запропонувати Кожем’якін, передбачає декриміналізацію статті, за якою засуджена Юлія Тимошенко.

"Для нашої політичної сили звільнення Тимошенко – це завдання номер один", - підкреслив він.
 
Кожем’якін також нагадав, що опозиція завтра вимагатиме першим питанням розглянути постанову про недовіру до уряду і як автор законопроекту про декриміналізацію вважає, що ці питання можна було б розглянути в пакеті. "Ми не можемо дозволи собі завтра проґавити цей момент", - заявив Кожем'якін.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч мітингувальників, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану вранці 30 листопала. Учасники акції оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незаложності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін та заблокували його роботу.

Учасники акції вимагають відставки уряду Миколи Азарова, припинення політичних репресій, та позачергових виборів президента.