Опозиціонерів пустили до Шустера лише після дзвінка Льовочкіна, - ЗМІ

У п’ятничний ефір ток-шоу Савіка Шустера лідерів опозиції пустили лише після дзвінка голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна

Про це з посиланням на власні джерела пише газета «Коммерсантъ-Украина».

Як відомо шоу Шустера виходить на телеканалі «Інтер», співвласником якого є Льовочкін. У п’ятницю Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока відмовилися пускати на ефір.

«Віталій Кличко , Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк підтвердили свою участь в ефірі. Вони приїхали , на них повісили мікрофони. І коли лідери опозиції підійшли до студії , двері виявилися заблокованими депутатами від ПР. Вони кричали , що опозиціонерів немає в списках , і їх не пустять в студію», - повідомила народний депутат від «УДАРу» Ірина Геращенко. 

Через 20 хвилин ситуація вирішилася, і ток- шоу вийшло в ефір за участю представників опозиції. 

Нагадаємо, після розгону Євромайдану, за даними ЗМІ Льовочкін подав у відставку, проте офіційного підтвердження цього досі немає. В той же день від Партії регіонів пішли депутати Інна Богословська, Давид Жванія , Микола Рудьковський та Віктор Бондар.  Також про бажання вийти з партії заявив нардеп Володимир Мельниченко.

За словами Бондара, число бажаючих вийти з фракції ПР може досягти 20 осіб: «Ми спілкувалися з багатьма і по телефону, і на Майдані. Завтра буде видно реальну кількість людей, які насправді наважаться прийняти рішення про вихід з фракції, як мінімум заяви від п'яти-семи осіб завтра точно будуть». 

Також нагадаємо, за данними джерела з Партії регіонів Еспресо.TV, інформація про відставку Сергія Льовочкіна сигнал для інших нардепів з так званої групи "газовиків", які зараз планують дистанціюватися від влади. За словами джерела близького до "газовиків" в ПР більшість з представників цієї групи всерьйоз роздумує залишити посади та здати партійні квитки, оскільки вони не згодні з силовим варіантом вирішення проблеми Євромайдану і побоюються у майбутньому відповідальності за дії Януковича.