Опозиція йде в Раду вимагати відставки Азарова та звільнення Тимошенко

Лідери опозиції відправляються на погоджувальну раду до Верховної Ради, де будуть вимагати відставки уряду Миколи Азарова та припинення політичних репресій

Про це з трибуни на Майдані заявив лідер «Батьківщини» Арсеній Яценюк.

«Уряд заблоковано. Ми зараз йдемо до Верховної Ради, де проголосимо наші вимоги. Вимога перша – відставка уряду Азарова. Ми зібрали 160 підписів і якщо комуністи та ті, що вже повтікали з Партії регіонів проголосують, уряд буде відставлений», - заявив Яценюк.

«Друга вимога – припинення політичних репресій. Випустити Юлю, випустити тих студентів, які незаконно затримані», - додав Яценюк.

В свою чергу лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив, що після завершення погоджувальної ради вони повернуться на Майдан і закликав «гнати в шию» з майдану провокаторів, які ходи усю ніч і намагалися посіяти чвари серед мітингувальників.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч мітингувальників, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану вранці 30 листопала. Учасники акції оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незаложності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін блокувати його роботу.

Вчора київська міліція заявляла, що адмінбудівлі захоплені незаконно та вимагала звільнити приміщення, погрожуючи застосувати силу.