Просити надзвичайний стан Одеській міськраді заважає розкол серед регіоналів

Голова одеського осередку Комітету виборців України Анатолій Бойко вважає одеських регіоналів достатньо самодостатніми, щоб не підтримувати пропозицію ввести надзвичайний стан в країні

Як повідомив Бойко Еспресо.TV, є кілька причин того, що одесити поки що не підтримали ініціативу Януковича і не звернулися до нього щодо введення надзвичайного стану.

"Вперш, у фракції Партії регіонів у міськраді є достатньо самодостатні бізнесмени, які знаються в ситуації та не підтримують проект, тому що розуміють до чого він призведе. По-друге, фракція не є монолітною. Частина підтримує народного депутата Геннадія Труханова, частина – екс-мера Костусєва, частина – народного депутата Сергія Ківалова, а частина є людьми екс-голова Одеської ОГА Едуарда Матвійчука. І по-третє, на сесію прийшло дуже мало людей, а крім комуністів «регіоналів» у питанні введення надзвичайного стану ніхто не підтримає", - заявив Бойко.

Голова одеського КВУ також висловив надію, що керівництво міськради не буде принижуватись до «кнопкодавства» при третій спробі проголосувати за звернення. "Це буде досить принизливо, якщо навіть по такому важливому для партії рішенню керівники будуть використовувати подібні методи", - зазначив Бойко.

Нагадаємо, сьогодні одеська міськрада вже двічі провалила спробу звернутись до президента з проханням вести надзвичайний стан в Україні.

Раніше джерела Еспресо.TV повідомляли, що з Банкової дана рознарядка місцевим радам східних і південних областей просити президента про введення надзвичайного стану. Таке рішення вже прийнято Донецькою міськрадою та в Криму. В Луганську місцеві депутати закликали зібрати з'їзд депутатів усіх рівнів для вирішення питання у країні.