Сергій Лавров приїде до Києва боротися з кордонами

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відвідає Київ 5-6 грудня для участі в 20-му засіданні Ради міністрів закордонних справ (РМЗС) ОБСЄ

Про це повдомили УНІАН у Департаменті інформації і преси МЗС РФ. На цій зустрічі Рада має на меті обговорити процес формування єдиного і неподільного «співтовариства безпеки», вільного від розмежувальних ліній, конфліктів і зон з різним рівнем безпеки. Втім, МЗС РФ заявляє, що великими успіхами за три роки після засідання в Астани, на якому було прийнято відповідне рішення, похвалитися не можна. Навпаки, МЗС РФ наголошує, що поглиблюютья розділення між ЄС і Митним союзом у торговельно-економічній сфері, між країнами Шенгену та іншими державами в плані візових бар'єрів. У військово-політичній сфері НАТО відхиляє співпрацю з ОДКБ. 

Натомість у Києві російська делегація планує прийняти міністерську декларацію про «Гельсінкі плюс 40» - концептуальний стратегічний  документ, що підтверджує і розвиває принципи загальноєвропейського співробітництва і безпеки. 

У заяві також наголошується, що російська делегація в Києві порушить питання про використання майданчика ОБСЄ для гармонізації інтеграційних процесів, що відбуваються на Заході і Сході Європи, і має намір також загострити проблему погроз, що витікають з країн Південного Середземномор'я.

Окрім головного заходу, Лавров планує низку двосторонніх зустрічей з керівництвом ОБСЄ і міністрами закордонних справ держав-учасниць.