Суди почали відпускати затриманих євромайданівців

Судді Шевченківського райсуду Києва побоялися прикривати злочин «Беркуту» і відпускають студентів, затриманих внаслідок розгону Майдану у п’ятницю

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», юристи партії, які супроводжують процеси, повідомили, що відбувся вже з десяток засідань, на кожному з яких судді ухвалюють ідентичні рішення: матеріали міліції повертаються як незаконно оформлені, а студентів відпускають.

Загалом у ніч з п’ятниці на суботу було затримано близько 3 десятків студентів, яких депутати витягнули з райвідділів міліції вже на ранок наступного дня. Усі судові засідання в їх справах мають відбутися сьогодні.

Міліція звинувачує студентів, яких жорстоко побили, у дрібному хулиганстві та непокору представникам органів внутрішніх справ. Суди тривають за адресою вул. Смірнова-Ласточкіна, 10б.

Приміщення суду пікетують демонстранти з Майдану та представники студентських страйкомів.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.

Лідери трьох опозиційних фракцій прийшли сьогодні на засідання погоджувальної ради парламенту, де проголосили свої вимоги - негайна відставка уряду Азарова, та звільнити усіх політв'язнів, включаючи Юлію Тимошенко.