У Запоріжжі мітингувальники блокують мерію

Кілька сотень запорожців встали живим ланцюгом біля входів у Запорізький міськвиконком, щоб не пропустити на роботу мера Олександра Сіна, а також інших представників міської влади

Учасники акції заблокували два входи в будівлю Запорізького міськвиконкому - центральний і службовий, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Мітингувальники скандують  – «Банду геть», «Сіна геть», «Слава Україні», заявляють, що приєдналися до Всеукраїнського страйку і вимагають люстрації не тільки центральної влади України, а й місцевої влади. Тому вирішили не пускати на роботу в понеділок мера і його команду.

У ході блокування входу в будівлю міськвиконкому ряд працівників мерії, серед яких заступники міського голови, не змогли вчасно потрапити на роботу. Самого мера учасники мітингу так і не дочекалися.

Вони також зажадали відставки міського голови і через годину розблокували вхід до мерії.

Учасники мітингу заявили , що ввечері намір виступити на підтримку київського Евромайдану, встановивши наметове містечко біля Запорізької облдержадміністрації.

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.

Лідери трьох опозиційних фракцій прийшли сьогодні на засідання погоджувальної ради парламенту, де проголосили свої вимоги - негайна відставка уряду Азарова, та звільнити усіх політв'язнів, включаючи Юлію Тимошенко.