Учасникам штурму АП загрожує до 5 років тюрми

Міліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку з завданням тілесних ушкоджень міліціонерам у ході захоплення будівель Київської міської держадміністрації й Будинку профспілок у Києві

Про це повідомили на сторінці МВС України у "Фейсбуці".

"Сьогодні під час мітингу в центральній частині міста агресивно налаштовані представники ВО "Свобода" і окремі мітингувальники захопили адміністративні будівлі Київської міськдержадміністрації й Будинку профспілок України", − йдеться в повідомленні.

"Група людей діяла, використовуючи грубу силу, сльозогінний газ і димові шашки. У результаті цього 14 співробітників міліції отримали серйозні тілесні ушкодження", − заявляє столична міліція.

"За даним фактом слідче управління почало кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 Кримінального Кодексу України (насильство у відношенні співробітника правоохоронного органа)", − додається в ньому.

Відповідна стаття передбачає покарання – 5 років позбавлення або обмеження свободи.

Нагадаємо, вчора в центр Києва вийшло декілька сотень тисяч людей на народне віче, викликане вчорашнім жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Учасники мітингу оголосили загальноукраїнський страйк та організацію наметового містечка. Також мітингувальники захопили будівлю КМДА, Український дім, Дім профспілок, де створено Штаб національного порятунку.

В той же час група молодиків, яких пов’язують з відомим провокатором Дмитром Корчинським влаштувала сьогодні штурм Адміністрації президента, під час якого постраждали люди. Лідери опозиції відмежувалися від цих подій та заявили про виключно мирний характер акції. Мирно налаштовані мітингувальники відтіснили провокаторів і напруга на Банковій почала спадати.

В той же час, за даними російських ЗМІ, Віктор Янукович проводить нараду в Межигір'ї і планує ввести у країні надзвичайний стан.