ЄС готовий ввести санкції проти Януковича, - ЗМІ

ЄС може ввести адресні санкції проти "конкретних осіб, винних у застосуванні сили до мирних мітингувальників у Києві"

Найближчим часом питання про санкції розглянуть постійні представники 28 країн ЄС в Брюсселі, повідомляє "ИТАР-ТАСС" з посиланням на свої джерела в дипломатичних колах ЄС. 

"Євросоюз займає нейтральну позицію, але вважає, що відповідальні за надмірне застосування сили повинні бути покарані. Якщо цього не зробить керівництво країни, у Євросоюзу є свої засоби, включаючи можливість введення заборони на в'їзд в європейські держави", - зазначив дипломат.

У той же час він відзначив, що "на даному етапі проекту санкцій проти України ще не немає".

"Все залежатиме від розвитку ситуації в країні в найближчі дні", - додав він.

На питання, як саме Євросоюз має намір визначити "конкретних осіб, винних у надмірному застосуванні сили", дипломат відповів, що "говорити про це поки зарано".

Нагадаємо, 30 листопада о 4:00 ранку "Беркут" розігнав акцію за євроінтеграцію на Майдані Незалежності. Десятки людей отримали травми та були затримані. На даний момент мітинг, у якому взяли участь кілька тисяч осіб, в тому числі політики і дипломати, перенесли на Михайлівську площу. Лідери опозиції закликають людей завтра о 12 годині зібратися на Михайлівській площі

Вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч мітингувальників, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Учасники акції оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін блокувати його роботу.