ЦВК оскаржила скасування реєстрації опозиціонера Романюка

Центрвибочком просить Вищий адмінсуд перевірити законність скасування реєстрації кандидатом у депутати в окрузі №94 опозиціонера Віктора Романюка

Про це повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський, передають "Українські Новини".

Зокрема він сказав, що Центрвиборчком направив у вівторок дві скарги у Вищий адмінсуд. В одній з них ЦВК просить перевірити законність рішення Київського апеляційного суду, який відмовив Центвиборчкому залишити без розгляду позов Володимира Шпаковича із проханням про скасування реєстрації Романюка. У другій -  просить розглянути правомірність рішення Київського апеляційного суду про скасування реєстрації Романюка кандидатом у депутати.

"ЦВК не згодна з рішенням Київського апеляційного адміністративного суду та вважає своє рішення законним і обґрунтованим", - сказав Охендовський. Він також висловив надію на те, що обидві скарги будуть розглянуті 4 грудня.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера впевнений у легальності прийнятого ЦВК рішення про реєстрацію Романюка кандидатом у депутати.

Нагадаємо,  Київський окружний апеляційний суд  ухвалив рішення про скасування реєстрації Віктора Романюка єдиним кандидатом у народні депутати у 94-му виборчому окрузі 1 грудня. Сам Романюк знаходиться в Італії, оскільки проти нього порушено кримінальні справи.