Львівські лікарі-волонтери їдуть на допомогу Євромайдану

У Львові самоорганізувалася ініціативна група лікарів-добровольців, щоб допомагати людям, які зараз перебувають на Майдані у Києві

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами організаторів, кількість медиків, які зголосились, становить близько 50 осіб.

"Львівські лікарі будуть цілодобово чергувати у м. Києві у найбільших дислокаціях людей. Медики закликають до самоорганізації лікарів-добровольців з усієї України, які у цей непростий час готові виконувати клятву Гіпократа та дбати про наших громадян у столиці", – йдеться у повідомленні.

З лікарями, що сьогодні вирушають до Києва, на базі Львівської обласної клінічної лікарні було проведено навчання щодо першої медичної допомоги в польових умовах по щелепно-лицевій хірургії, травматології та невідкладних станах.

Для координації роботи бригад Швидкої медичної допомоги Майдану створено інформаційний центр у Львові. Завтра, 4 грудня, буде розгорнуто відповідний інфоцентр у Києві, повідомляють у міськраді.

Нагадаємо, 29 листопада планувалося підписання угоди про асоціацію України з ЄС  на в рамках саміту "Східного партнерства", який відбувся у Вільнюсі. Проте президент Віктор Янукович повернувся з саміту, не підписавши жодних угод з Євросоюзом. 

В ніч на 30 листопада бійці "Беркуту" розігнали Євромайдан в Києві із застосуванням грубої сили проти мітингувальників. Жорстокість силовиків викликала хвилю обурення серед українців. 

1 грудня в центр Києва вийшло декілька сотень тисяч людей на народне віче, викликане жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Учасники мітингу оголосили загальноукраїнський страйк та організацію наметового містечка. Також мітингувальники захопили будівлю КМДА, Український дім, Дім профспілок, де створено Штаб національного порятунку. Протести в Києві тривають і досі. Сьогодні мітингувальники оточили Адміністрацію президента і вимагають зміни влади.