МВС: Під час штурму АП постраждало 90 правоохоронців (ВІДЕО)

Після бійок з протестувальниками госпіталізовано 91 правоохоронця

Про це повідомила начальник Центрального госпіталю МВС України Ганна Коваленко, передає прес-служба МВС.

За її словами, хворі зверталися за медичною допомогою внаслідок отриманих різних травм - від легких, середніх і до важких черепно-мозкових.

"Багато пацієнтів мають пошкоджені кінцівки рук, ніг, поламані ребра, забиття, але є й такі, у яких глибокі рани і які в подальшому, можливо, потребуватимуть оперативного втручання", – додала Ганна Коваленко.

Нагадаємо, 1 грудня в центр Києва вийшло 800 тис. людей на народне віче, викликане вчорашнім жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Учасники мітингу оголосили загальноукраїнський страйк та організацію наметового містечка. Також мітингувальники захопили будівлю КМДА, Український дім, Дім профспілок, де створено Штаб національного порятунку.

В той же час група молодиків, яких пов’язують з відомим провокатором Дмитром Корчинським, влаштувала сьогодні штурм Адміністрації президента, під час якого постраждало 165 мітингувальників. Лідери опозиції відмежувалися від цих подій та заявили про виключно мирний характер акції. Мирно налаштовані мітингувальники відтіснили провокаторів і напруга на Банковій почала спадати.

Проте, за повідомленнями ЗМІ, деяких із молодиків у масках під Адміністрацією президента згодом помітили в лавах "Беркуту", а отже акція була замовленою представниками влади