Верховна Рада провалила відставку Азарова

Резолюція про недовіру уряду не набрала достатньої кількості голосів у парламенті і уряд Миколи Азарова залишився при владі

За резолюцію недовіри проголосувало лише 186 народних депутатів. 

Від Партії регіонів за відставку Азарова проголосував лише один депутат, від «Батьківщини» - 90, від «УДАРу» - 42, від «Свободи» - 36, від позафракційних – 17. Комуністи за постанову не голосували.

Безпосередньо перед голосуванням лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що "уряд Азарова однозначно заслуговує відставки", але його фракція не буде голосувати за проект опозиції, оскільки там неправильно вказані причини відставки, і запропонував свій варіант, де йдеться не про зрив євроінтеграції, а про погіршення економіки.

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова проголосувати за резолюцію комуністів, але, як зазначив Рибак, цей документ ще потрібно реєструвати в секретаріаті і поставив на голосування проект опозиції. Без голосів комуністів рішення про недовіру не було прийнято. 

Після голосування задоволений Азаров потиснув руку спікеру Володимиру Рибаку і нагадав тому,що тепер протягом року розглядати відставку за законом Кабміну не можна.

Проте варто зазначити, що "фінт" Симоненка не був вирішальним, бо і з голосами 31 комуніста резолюція набрала б лише 217 голосів, замість 226.