Віце-спікер: Для відставки уряду в Раді вистачить голосів

В парламенті достатньо голосів для того, щоб проголосувати за відставку уряду Миколи Азарова у вівторок

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради України, заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський, повідомляє "Сегодня".

"Ми говоримо сьогодні про відставку Кабінету міністрів, як про основоположне завдання, яке поставила опозиція в парламенті. Необхідна кількість депутатів для того, щоб відправити уряд у відставку є", - заявив народний депутат в ефірі "5 каналу".

Нагадаємо, опозиція пропонує Верховній Раді прийняти резолюцію про недовіру Кабінету міністрів за зраду українського народу. Відповідний проект постанови зареєстрували у Верховній Раді лідери фракцій Арсеній Яценюк ("Батьківщина"), Віталій Кличко ("УДАР"), Олег Тягнибок ("Свобода"). Вони пропонують українському парламенту розглянути питання про відповідальність уряду та прийняти резолюцію про недовіру Кабміну.

2 грудня комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендував Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект постанови про недовіру Кабінету міністрів України. Для прийняття резолюції необхідно 226 голосів у Верховній Раді.