Побитим на Банковій студентам влада хоче дати 8 років

За словами адвоката студентам-активістам загрожує від 5 до 8 років ув'язнення

Сьогодні о 13:00 відбудеться суд над п'ятьма учасниками заворушень на Банковій у неділю. Про це Еспресо.TV повідомив адвокат підозрюваних Сергій Сидоренко.

Крім того, сьогодні у другій половині дня у приміщенні Шевченківсього райсуду відбудеться розгляд справи журналіста Валерія Гарагуц, засновника дніпропетровської газети "Лица". Його було жортоко побито під час протестів у неділю і з діагнозом черепно-мозкова травма доставлено до лікарні. Журналісту інкримінують "масові заворушення" згідно ст. 294 ч.1 КПК України. 

Нагадаємо, вчора на вулиці Києва вийшли сотні тисяч людей, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Супутникова зйомка показала, що мітинг зібрав 800 тис. учасників. Мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. На Майдані Незалежності встановлено наметове містечко. Сьогодні зранку мітингувальники вирушили під Кабмін і заблокували його роботу.