Захарченко: МВС готове створити патрулі для виявлення "тітушок"

Міністерство внутрішніх справ готове створити разом з громадськістю патрулі для виявлення порушників у місцях проведення масових акцій і готовий виділити для цього співробітників правоохоронних органів

"Міліція готова реагувати на всі ваші звернення, та - створення з представниками громадськості спільних патрулів в місцях, де проводяться багатолюдні заходи з метою виявлення порушників. З цією метою міліція готова виділити необхідну кількість співробітників", - йдеться у зверненні до українців міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко, текст якого розміщено сьогодні вночі на офіційному сайті МВС.

Міністр висловив сподівання, що співпраця з "небайдужими громадянами допоможе попередити можливі провокації, а правопорушників притягнути до відповідальності".

У зверненні Захарченко підкреслюється, що він розумінням ставиться до волевиявлення громадян, і нагадує, що основним завданням для органів внутрішніх справ є недопущення порушень громадського порядку та безпеку громадян. "На жаль, організатори мітингів не повною мірою передбачили можливу присутність радикально налаштованих людей", - зазначає міністр.

"Якщо у вас є інформація про провокаторів та осіб, які під час масових громадських акцій мають при собі предмети для нанесення тілесних ушкоджень (палиці, ланцюги, металеві прути і т.д.), повідомляйте про такі факти найближчого наряду міліції або за телефоном 102", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 1 грудня в центр Києва вийшло 800 тис. людей на народне віче, викликане вчорашнім жорстоким побиттям учасників Євромайдану. Учасники мітингу оголосили загальноукраїнський страйк та організацію наметового містечка. Також мітингувальники захопили будівлю КМДА, Український дім, Дім профспілок, де створено Штаб національного порятунку.

В той же час група молодиків, яких пов’язують з відомим провокатором Дмитром Корчинським влаштувала сьогодні штурм Адміністрації президента, під час якого постраждали люди. Лідери опозиції відмежувалися від цих подій та заявили про виключно мирний характер акції. Мирно налаштовані мітингувальники відтіснили провокаторів і напруга на Банковій почала спадати.

Проте, за повідомленнями ЗМІ, деяких із молодиків у масках під Адміністрацією президента згодом помітили в лавах "Беркуту", а отже акція була замовленою представниками влади