Азаров продав американцям єврооблігацій на $1,4 млрд

Фонди американської компанії Franklin Templeton Investments протягом вересня-листопада докупили на зовнішньому борговому ринку єврооблігації України на $1,4 млрд, збільшивши обсяг цінних паперів у володінні до 6 млрд доларів

Про це передає агентство Bloomberg.

Cкупка цінних паперів була здійснена на тлі їх масового розпродажу, що почалася незабаром після того, як Україна призупинила підготовку до укладення Угоди про асоціацію з ЄС.

"На цьому тлі прибутковість суверенних євробондів з погашенням в червні наступного року злетіла до 19% річних", - відзначає агентство.

Як зазначає Bloomberg, середня прибутковість доларових євробондів України в даний час, за даними JPMorgan Chase&Co., становить 11,78% річних - другий після суверенних єврооблігацій Венесуели показник прибутковості серед країн.

За даними Міністерства фінансів, загальна сума зобов'язань України по суверенних єврооблігаціях станом 31 жовтня 2013 становила понад $16,264 млрд.

Нагадаємо, що російські банки продовжують надавати грошові транші уряду Миколи Азарова, скуповуючи облігації внутрішньої державної позики (ОВДП).