Топові виші світу засудили розгон Євромайдану

Професори провідних університетів світу занепокоєні останніми подіями в Україні

Професори, викладачі і студенти Оксфорда, Кембриджа, Університету Лондона, Лондонської школи економіки, Гарварда, університетів Коламбії, Альберти та Торонто – висловили свою глибоку занепокоєність у зв'язку з подіями в Україні і закликали українську владу знайти і покарати винних у застосуванні сили під час акцій протестів у Києві, повідомляє УНІАН.

Відповідну петицію склав викладач Оксфорда Уїллім Блейкер, і її вже підписали більш як сотня його колег. «Ми єдині у вимозі знайти і притягнути до відповідальності тих, хто ініціював і віддавав накази застосувати агресію проти мирних студентських демонстрацій, - йдеться у петиції. - Ми також вимагатимемо від наших урядів будувати відносини з Україною відповідно до того, як винні в розгоні демонстрації понесуть покарання».

Підписанти петиції звернули увагу, що в своїх діях вони виходять з непохитності принципу і права громадян на свободу слова і висловлювання своїх поглядів. «Ми всіляко засуджуємо будь-яке застосування насильства, що порушує це право. Ми вимагаємо, щоб український уряд гарантував своїм громадянам збереження громадянських прав і свобод», - наголошується в петиції.

Нагадаємо, що на сайті Білого дому вже зареєстровано 11 петицій із закликом до уряду США. Більше 100 тис. підписів зібрала петиція, у якій вимагають санкцій проти Януковича за непідписання угоди з ЄС. Її мають розглянути в адміністрації США.