Опозиція обіцяє витягти з тюрми затриманих на Банковій

Опозиція оскаржує рішення судів у справах затриманих «Беркутом» на Банковій

Про це повідомив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба партії.

Він наголосив, що вчора до 3 години ночі адвокати, яких надала опозиція, і опозиційні народні депутати, зокрема й нардеп від «Батьківщини» Павло Петренко, брали участь в засіданні Шевченківського суду. 

«Дев’ять осіб, серед яких журналісти, підприємці, батько трьох дітей - були незаконно затримані «Беркутом», і Шевченківський суд розпочав провадження щодо притягнення їх до відповідальності», - нагадав Яценюк.

«Усі рішення, який виніс цей злочинний суд, написані під копірку. Три судді, які виносили ці рішення:судді Гайдук, Малиновська і Гриньковська – підписували абсолютно однакові тексти»,- наголосив він, додавши, що свідками в кожній із цих справ є одна людина – працівник «Беркуту».

Він також повідомив, що одного з затриманих, батька трьох дітей, «привели до суду майже в непритомному стані»: «Його фактично судили без свідомості, як в 1937 році».
Яценюк підкреслив, що представники опозиції внесли декілька клопотань про взяття затриманих на поруки і про заставу: «Суд не підтримав жодне з наших клопотань». Він наголосив, що зараз адвокати від опозиції подають апеляційну скаргу на рішення суду.

Також, за його словами, опозиція вимагає «порушити кримінальні справи проти працівників «Беркуту», які жахливо били цих людей». 

«Зараз наше основне завдання – забезпечити швидкий розгляд апеляційних скарг в Апеляційному суді. І судді Апеляційного суду повинні пройти екзамен - чи вони прикриють це беззаконня, чи випустять незаконно затриманих людей», - додав нардеп від «Батьківщини» Павло Петренко.