Президент Європарламенту хоче продовжити місію Кокса-Квасьнєвського

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц запропонує Європарламенту продовжити місію екс-президентів Пета Кокса й Александра Квасьнєвського

Таке рішення він висловив, бо вважає, що місія допоможе налагодити діалог між урядом і опозицією та знайти вихід із ситуації в Україні, передає “Інтерфакс-Україна”

"Завтра я запропоную конференції президентів продовжити місію, якщо місія зможе допомогти", – сказав він на прес-конференції у Брюсселі в середу.

Президент Європарламенту також повідомив, що ЄП має намір ухвалити звернення до українського керівництва з метою "уникнути насильства".

"Ми підготуємо звернення до керівництва щодо мирного розвитку ситуації, сповненої ризику, ми спостерігаємо з занепокоєнням за розвитком подій у країні, тому необхідно говорити з обома сторонами та знайти можливості для діалогу між сторонами (урядом і опозицією)", – пояснив подальше бачення роботи місії Шульц.

Європейський політик сподівається, що місія "зможе побудувати міст" між сторонами, щоб уникнути насильства й розпочати діалог.

Нагадаємо, Угода про асоціацію між Україною та ЄС мала бути підписана на саміті “Східного партнерства”. Проте 21 листопада уряд України прийняв рішення про призупинення підготовки до підписання цього документу. Це викликало в Україні масові акції протесту, які тривають досьогодні. Пізніше член місії Європарламенту Олександр Квасьнєвський оголосив, що місія припиняє свою роботу.