Табачник: під час розгону Майдану жоден київський студент не постраждав

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник звинуватив лідерів опозиції в брехні про студентів

Табачник заявив, що "ті заклики, якими весь час збурюють і обманюють людей представники і керівники опозиції про київських студентів не відповідають дійсності. Це суцільна неправда", - цитує міністра прес-служба відомства. 

"З п’ятниці на суботу жоден студент київського вищого навчального закладу на Майдані Незалежності не постраждав. Це звірено за даними і вищих навчальних закладів, за інформацією деканатів, органів студентського самоврядування та перевірено в медичних установах столиці України", - стверджує Табачник. 

Міністр закликав громадян України до спокою і порадив не вірити ЗМІ та опозиції, а звертатись виключно до офіційних даних, адже вони найбільш об’єктивні і достовірні. А головне Табачник закликав не слухати лідерів опозиції, бо вони "наповнюють інформаційний простір нахабними, цинічними і просто антилюдськими провокаціями". 

Нагадаємо, 30 листопада близько 4 години ранку силовики розігнали мирний мітинг на Майдані Незалежності із застосуванням грубої сили. В той час на Майдані знаходилось багато студентів із різних міст України. Під час інциденту десятки людей були травмовані.