У Пшонки кажуть, що мають докази, щоб посадити євромайданівців на 8 років

У затриманих під час штурму Адміністрації президента правоохоронці виявили зброю

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України. 

"Встановлено, що 1 грудня під час акції біля будівлі Адміністрації Президента Україні на вул. Банковій, вказані особи, використовуючи гумові кийки, палиці та сльозогінний газ, провокували сутички з міліціонерами, наносили їм тілесні ушкодження, а також підбурювали інших учасників мітингу на порушення громадського порядку", - повідомили у прокуратурі.

У прокуратурі зазначають, що у затриманих вилучили матеріали для виготовлення "коктейлів Молотова", пневматичну зброю, ножі та газові балончики.

"Також учасниками заворушень були пошкоджені металеві конструкції, які використовувалися працівниками міліції для стримування агресивно налаштованих мітингувальників", - запевняють у ГПУ. 

У повідомленні зазначається, що учасники акції заздалегідь готувались до бійок з правоохоронцями. 

"Для вчинення заворушень та нападу на працівників міліції зловмисники заздалегідь підготували екіпіровку для власного захисту, а саме бронежилети, шоломи та захисні щитки", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, вчора Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід у вигляді арешту на строк 2 місяці дев'ятьом підозрюваним, яким інкримінується участь у масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 ККУ) біля Адміністрації Президента. За цією статтею учасникам акції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років. 

Проте, як повідомляли ЗМІ, під час сутички під Адміністрацією президента правоохоронці затримували не провокаторів бійок, а учасників мирної акції протесту за євроінтеграцію. Також у мережі є відео, яке доводить замовний характер акції під АП.