​За Литвина-миротворця підписалися "Волинська група" і людина Порошенка

Проект постанови Кабміну, який рекомендує президентру відправити у відставку уряд Азарова підписали члени так званої «Волинської групи» та Олесь Доній, якого пов’язують з Петром Порошенком

Документ оприлюднено на офіційному сайті Верховної Ради.

Зокрема, авторами проекту зазначені: Володимир Литвин, Ігор Єремєєв, Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Сергій Лабазюк, Валерій Мошенський, Віктор Тимошенко, Олесь Доній та Григорій Заболотний.

Нагадаємо, напередодні група позафракційних депутатів, які представляють Волинь (Єремєєв, Івахів, мартиняк та інші) опублікували звернення, в якому йдеться, що «ані влада не дослухались до групи позафракційних народних депутатів, які ще перед голосуванням висловили свою позицію, що нинішній Уряд має взяти на себе відповідальність за зрив підписання угоди про асоціацію з ЄС та насилля проти мирних мітингувальників і піти у відставку».

«За нормами Конституції, для того, щоб змінити Уряд, потрібно, щоб після відставки старого Уряду Президент України невідкладно вніс до Верховної Ради склад нового Уряду. Доки він цього не зробить - Азаров з рештою міністрів, навіть якщо б їх і відправили у відставку - спокійно залишаються при владі», - пояснили вони, чому не голосували вчора за відставку Азарова.

Сьогодні у Верховній раді було зареєстровано проект постанови, автори якого пропонують парламенту «категорично засудити жорстокі та невмотивовані дії міліції» при розгоні демонстрації на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада, заслухати звіт Генпрокуратури про результати розслідування цих подій і рекомендувати президенту Януковичу відправити уряд у відставку.