Азаров розповідає міністрам ОБСЄ, що євромайданівці - екстремісти

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що до захоплення адміністративних будівель у Києві причетні екстремістські сили

"Серед протестувальників є екстремісти, і ці екстремістські сили проводять зараз лінію на захоплення державних установ і будівель. Ними захоплено будівлю мерії, блокована робота Адміністрації президента України, уряду і нашого парламенту", - сказав прем'єр, виступаючи на міністерському засіданні ОБСЄ в четвер в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це тимчасові труднощі, які будуть подолані.

"Ми говоримо тим, хто цим займається - вони порушують закон, це не європейський шлях розвитку, і ми закликаємо, що всі питання мають вирішуватися за столом переговорів", - сказав Азаров.

Нагадаємо, зранку більше 300 активістів заблокували вхід до Кабінету міністрів, близько 500 осіб до Адміністрації Президента. Опозиція оголосила, що мітингувальники блокуватимуть увесь адміністративний квартал Києва, де знаходиться Верховна Рада, Кабмін та Адміністрація президента, поки уряд не відправлять у відставку. 

Також 1 грудня протестувальники захопили ряд адміністративних будівель, зокрема приміщення КМДА, Жовтневий палац, Будинок профспілок.