Суркіс та Коломойський хочуть обговорити з Даніловим особисті питання

Власники клубів подали сигнал Віталію Данілову

Дирекція Прем'єр-ліги постановила призначити дату, час та місце проведення Загальних зборів учасників УПЛ. Засідання відбудеться 18 грудня 2013 р. у Києві. Початок − 14:00. До проекту порядку денного внесене питання про виключення ФК «Арсенал» зі складу учасників ПЛ.

Зазначимо, що вчора клуби зірвали вибори президента УПЛ. На Загальні збори не приїхали представники київського "Динамо", "Дніпра", "Карпат", "Волині", "Таврії " і " Арсеналу". З необхідних 11-ти учасників зібралося лише 10. Зазначимо, що більшість клубів відносяться до пулу Ігоря Коломойського. За словами Суркіса, ніякої змови між власниками не було. Як повідомило джерело Еспресо.TV, Коломойський та Суркіс закликають Данілова до діалогу. За словами джерела, вони хочуть обговорити з Даніловим деякі особисті питання, які зовсім не мають відношення до футболу.

Цікаво, що львівські "Карпати", які відносяться до пулу Коломойського, на власному сайті закликали розформувати Прем'єр-лігу. Теоретично це можливо за умов, якщо на Загальних зборах 12 учасників проголосують за ліківацію УПЛ, але, за словами джерела, цього не станеться. Наразі всі розуміють, що Прем'єр-ліга потрібна, але не в такому форматі, як зараз. 

Відомо, що Коломойський та Суркіс ніколи не симпатизували Данілову. Клуби Коломойського голосували проти нього на виборах президента УПЛ у 2011 році. Президент "Динамо" неодноразово критикував президента УПЛ. Але Данілова ніхто не хоче знімати з посади. Про це свідчить той факт, що Коломойський та Суркіс не висунули свого кандидата на вибори президента. Данілов залишився єдиним кандидатом.

Вчорашні події показали, що Прем'єр-лігу не поважають. Вже давно зрозуміло, що вона не користується авторитетом у власників клубів, які не дозволяють розпоряджатися правами на трансляції матчів. Клуби домовляються з телеканалами без посередників. Виходить, що головна задача УПЛ - пошук спонсорів. Але з цим завданням також існують проблеми. 

На Загальні збори учасників, які відбудуться 18 грудня, Данілов має запросити тільки власників клубів. Тільки тоді будуть вирішені футбольні питання, а потім можна буде обговорювати і власні справи.