Табачник закликає студентів не калічити "беркутівців"

Міністр освіти Дмитро Табачник звернувся до українських студентів із закликом вчитися, а не "бити" міліцію на протестах

Про це йдеться у відеозверненні міністра, яке оприлюднила прес-служба міністерства освіти.

"Ми просимо вас про одне: займатися, не зривати навчальний процес. А в другій половині дня, після занять, поле вашої діяльності, згідно і з Конституцією, і з чинним законодавством, належить лише вам. Це може бути бібліотека, лабораторія, зустріч з коханою людиною, це може бути політична активність", - сказав міністр.

"Будь ласка, тільки без насильства, без грубощів. Тому що сьогодні в лікарнях міста Києва знаходяться з важкими ушкодженнями 52 правоохоронці – а це теж молоді люди, у яких теж є батьки, і 4 протестувальників. І це говорить про те, що порушення законодавства і насильство було неспіврозмірне", - додав він.

"Тому, що 52 працівники органів внутрішніх справ, 4 учасників протестів - це для всіх нас докір совісті…", - вважає Табачник.

Нагадаємо, 1 грудня на вулиці Києва вийшли сотні тисяч мітингувальників, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану вранці 30 листопада. Учасники акції оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору.

Від самого початку протестів, студенти багатьох українських вишів долучилися до Євромайдану. Однак міністр освіти Дмитро Табачник заборонив їм пікетувати до 15:00. Пізінше студенти таки змусили Табачника піти на поступки.