У Конгресі США радилися щодо пошуків інопланетян

У США конгресмени разом з ученими обговорили можливість існування позаземних цивілізацій

Офіційно лекція, яку організувала палата представників, отримала назву "Астробіологія: пошуки ознак біологічного життя в нашій Сонячній системі і за її межами", передає агентство ИТАР-ТАСС.. 

У своїх виступах науковці висловилися за збільшення фінансування досліджень, пов'язаних із пошуком інопланетних цивілізацій, у тому числі порушили питання інвестування коштів у створення нових потужних телескопів, які будуть здатні виявляти хімічні ознаки життя на найвіддаленіших планетах.

Конгресмен Ральф Холл запитав, чи вважають вчені, що позаземне життя все-таки існує, і що інопланетяни стежать за людьми. Законодавець також поцікавився, що позаземні істоти думають про Нью-Йорк.

"Шанси на те, що є планета, така ж, як наша Земля, і що на ній є життя, вкрай високі", - зазначила Сара Сігер.

"Не знаю, чи стежать вони за Нью-Йорком або яким-небудь маленьким містечком в Індіані, але різноманітність життя тут, на Землі, просто феноменальна - від людини до мікробів", - відповів фахівець NASA Войтек.

Ініціаторами проведення слухань були республіканці, що мають більшість місць у палаті представників і, відповідно, формують порядок роботи своїх комітетів.

Демократи в свою чергу не проґавили можливості використати даний захід у політичних цілях. Вони поширили уїдливу заяву про те, що республіканців більше турбують "космічні прибульці", ніж міграційна реформа або підвищення мінімального розміру зарплати в країні.

"Не дивно, що американський народ вважає, що республіканський Конгрес наче з іншої планети: їх більше цікавить життя в космосі, ніж життя простих американців, - йдеться в заяві. - Сказати про те, що республіканський Конгрес невірно розставляє пріоритети, було б применшенням галактичних масштабів".