Виробник "йолки": Ялинку рознесли через непрофесійність комунальників

Виробник головної київської "йолки" звинувачує в її псуванні не тільки мітингувальників, а й комунальників

Іллічівська компанія "Люм'єр", яка створила головну ялинку країни оцінює збитки від її пошкодження в 1 млн гривень. В таку суму попередньо оцінив збитки директор фірми Анатолій Фостик, пише Думская.net.

"Вони ще не зібрали весь каркас, але вже привезли верхні гілки. Навіщо це було робити - мені незрозуміло. Вони могли спокійно ще тиждень збирати каркас, не заважаючи людям мітингувати. І нічого б не відбулося", - прокоментував непрофесійність дій комунальників директор "Люм'єру".

Ялинка втратила приблизно третину деталей, але заміну пошкодженим гілкам Київська міськадміністрація у "Люм'єра" поки не замовляла.  

Також в компанії нагадали, що столична влада досі не розплатилися за створення, монтаж і обслуговування цієї ялинки в минулому році. Сума заборгованості становить понад три мільйони гривень.

Крім того, в цей раз тендер на складання споруди виграла інша організація, і іллічівці формально не мають до нього ніякого відношення. «Я, правда, не знаю, як вони збиралися її вмикати. Там настільки складна система управління ілюмінацією (більше тисячі каналів), що розібратися в ній може тільки виробник», - стверджує Фостик. Втім, якщо Євромайдан затягнеться, то купівля цих деталей виявиться безглуздою: встановити люмьєрівську ялину в іншому місці просто неможливо: «Вона кріпиться тросами до п'ятитонних бетонних блоків, які закопані під асфальтом. У Києві такі блоки є тільки на Майдані».

Нагадаємо, під час народного Віче 1 грудня, мітингувальники захопили Майдан Незалежності та головну ялинку столиці. Не встановлені деталі були розкидані, а на "йолку" повісили похоронний вінок, європейські та партійні прапори. Зараз головний новорічний атрибут більше нагадує арт-об'єкт.