Євромайданівці бойкотують бізнес регіоналів

У соціальних мережах поширюються заклики бойкотувати Партію регіонів економічними засобами

До таких дій закликає Громадська організація “Економічний спротив” на сторінці у "Фейсбуці"

Ініціатори акції пропонують українцям приєднатися до дій економічного тиску на Партію регіонів, бойкотувавши купівлю товарів компаній, що належать членам Партії регіонів.

«Янукович і Партія регіонів не має совісті, її давно замінила жага влади і грошей. Вони калічать невинних людей і перекреслюють наше європейське майбутнє. Вдаримо по найдорожчому для них – грошам», - йдеться у заяві активістів. 

Користувачам мережі пропонують відмовитися від сотень найменувань товарів і користування послугами близько трьох десятків компаній, якими керують представники провладної партії.

«Не купуй товарів виробників, які належать регіоналам. Не обмежуйся загальновідомими товарами, взнавай та поширюй інформацію про бізнес регіоналів у твоєму місті», - закликають в заяві активісти. 

В заяві підкреслюється: «Мета нашого бойкоту - зменшити кошти, що прямо або непрямо йдуть на утримання “Беркуту” і "тітушок", змусити членів партії регіонів вийти з цієї злочинної партії». Як пояснюють ініціатори акції, таким чином вони демонструють незгоду з діями влади під час силового розгону Євромайдану. 

Нагадаємо, з 21 листопада в Україні тривають масові акції протесту проти відмови уряду підписати угоду про асоціацію з ЄС. 30 листопада акція на Майдані Незалежності була розігнана «Беркутом» із застосуванням грубої вили. Десятки людей постраждали. Після цього на вулиці вийшли сотні тисяч людей, було встановлено наметове містечко на Майдані Незалежності, захоплено будівлі КМДА, Федерації профспілок та інші.

Наразі мітингувальники блокують Кабмін та інші державні установи, вимагаючи відставки уряду та позачергових президентських виборів.