Богатирьова просуватиме китайських медиків

У Китаї підписали Меморандум про співпрацю українських та китайських медиків

Під час державного візиту Президента України Віктора Януковича до Китайської Народної Республіки було досягнуто домовленостей щодо українсько-китайської співпраці в галузі охорони здоров’я, повідомляє прес-служба МОЗ.

Зокрема, підписано Меморандум про взаєморозуміння між МОЗом та Державною адміністрацією Китайської Народної Республіки з традиційної китайської медицини щодо подальшого співробітництва.

Таким чином, вітчизняні пацієнти згодом матимуть можливість отримати в Україні висококваліфіковану допомогу китайських медиків, оскільки сторони домовилися про створення в Україні медичного центру традиційної китайської медицини, співробітництво в освітніх проектах і професійній підготовці лікарів та науково-дослідницькій роботі, обмін досвідом в медичній культурі тощо.

Нагадаємо, ще у кінці вересня цього року з’явилася інформація про створення в Україні лікувально-діагностичного центру традиційної китайської медицини. 

У той самий час у самому Китаї традиційна китайська медицина починає втрачати свою популярність. Оскільки вона не приносить цілителям достойний дохід, як результат, її вивчення стає непопулярним, і кількість спеціалістів скорочується.