Влада Донецька закликає Україну готуватися до надзвичайного стану

Громадянам України необхідно бути готовими до запровадження надзвичайного стану

Про це в інтерв'ю “Хвилі” заявив секретар Донецької міськради Сергій Богачов

Зокрема, відповідаючи на питання про можливість повторення Помаранчевої революції, він сказав: “Потрібно бути готовим до всього, аж до того, що необхідно буде вводити надзвичайний стан в країні. Якщо ми не хочемо влади натовпу, то повинні вжити адекватні заходи, щоб події розвивалися в правовому полі. Якщо комусь не подобається президент, то після закінчення його повноважень можна переобрати. Якщо комусь не подобається уряд, можна набрати необхідну кількість голосів у Раді і відправити його у відставку. Те ж саме стосується і місцевої влади,”- сказав Богачов.

“Є законний порядок, якого потрібно дотримуватися. А насильство може призвести до ще більшого насильства. Ми цього не хочемо,” - зауважив секретар Донецької міськради.

А щодо мітингів у Донецьку, то Богачов зазначив, що донеччани своїх поглядів не змінювали.

“Якщо говорити про Євромайдан в Донецьку, то, як правило, він збирає в звичайні дні чоловік 15-20. Максимальна кількість, яка там збиралася - 200 чоловік у минулі вихідні. І це на мільйонне місто”, - сказав він.

Нагадаємо, по всій Україні тривають мітинги на підтримку євроінтеграції України. 1 грудня на вулиці Києва вийшли сотні тисяч мітингувальників, обурених жорстоким побиттям учасників Євромайдану вранці 30 листопада. Учасники акції оголосили загальнонаціональний страйк та захопили низку адміністративних будівель, в тому числі КМДА та будинок Федерації профспілок, де розташували Штаб національного опору. А учасники донецького Євромайдану сьогодні назбирали  3 тис. грн та теплий одяг для київських побратимів.