Янукович приготувався здати суверенітет в обмін на дешевий газ для Курченка

Українська сторона веде переговори з Росією про виділення не менше $ 12 млрд кредиту і можливе укладення нового контракту між "Газпромом" і компанією Сергія Курченка ВЕТЕК на постачання 10 млрд куб. м газу за ціною $ 210-230 вже з 1 січня 2014 р

Обговорювали технічні умови надання Росією кредиту в розмірі не менше $ 12 млрд, повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на джерела в російському уряді.

У четвер відвідав Москву та провів ряд переговорів міністр фінансів України Юрій Колобов.

Окрім того відомо, що в четвер у Москві з головою "Газпрому" Олексієм Міллером зустрічався голова компанії ВЕТЕК Сергій Курченко.

Курченко людина з ближнього кола Віктора Януковача-молодшого.

Громадськість дізналася про його існування тільки в кінці 2012 року, але відтоді Курченко постійно присутній у медіапросторі і скуповує один за одним найрізноманітніші активи. Серед найбільш відомих - Одеський НПЗ, харківський футбольний клуб і стадіон «Металіст», а також Український медіахолдинг, який володів ліцензією на видання Forbes в Україні.

Зокрема, на цих зустрічах обговорювалась  можливість укладення контракту між "Газпромом" і ВЕТЕК на постачання 10 млрд куб м газу з 1 січня 2014 року за ціною $ 210-230 за 1 тис. куб м.

Зараз НАК «Нафтогаз України» купує газ по $411 1 тис. куб м.

Однак, претендентами на роль отримувача цих 10 млрд кубів газу також є структури Дмитра Фірташа і близькі до Віктора Медведчука компанії Ігоря Бакая.

Сьогодні до Сочі на зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним прилітає Янукович  для узгодження цих  проектів.

Нагадаємо, що Янукович вже заявляв, що готовий іти на поступки росіянам в обмін на дешевий газ.

В свою чергу, росіяни можуть дати дешевий газ, в обмін на вступ до Митного союзу.

В цей же час в Києві відбуваються масові протести проти режиму Віктора Януковича.