Апеляцію по справі Романюка суд розгляне одночасно з Народним віче

Київський апеляційний адмінсуд призначив розгляд апеляції по справі кандидата від опозиції Віктора Романюка на 12:00 неділі

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, рішення розглядати справу Романюка у неділю одночасно з початком масового Народного віче на майдані Незалежності свідчить про намагання відтягнути частину народних депутатів від акції протесту.

Нагадаємо, Романюк є єдиним кандидатом від опозиції на парламентських виборах по «проблемному» округу №94. 1 грудня Київський апеляційний адміністративний суд зняв його з виборів, за скаргою громадянина Шпаковича. 5 грудня ЦВК скасувала реєстрацію Романюка кандидатом.

На виборах 2012 року Романюк уже брав участь у виборах на цьому окрузі, однак, ЦВК не спромоглася встановити офіційні результати виборів і округ №94 став одним із проблемних. Перевибори на п’яти «проблемних» округах призначені на 15 грудня.

Як відомо, наразі Романюк перебуває за кордоном, оскільки в Україні проти нього порушено декілька карних справ. В опозиції вважають всі справи щодо свого кандидата сфабрикованими.