Прес-секретар Путіна: Янукович не підписував угоди про вступ до Митного союзу

У ході робочої зустрічі в Сочі президентів Росії та України Володимира Путіна і Віктора Януковича питання про можливість приєднання України до Митного союзу не порушувалося

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "РІА "Новости".

"Президенти Росії та України Володимир Путін і Віктор Янукович на зустрічі в минулу п'ятницю в Сочі не обговорювали можливість вступу України до Митного союзу", - зазначив Пєсков.

За його словами, сторони обговорили двосторонні відносини і підготовку до засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві.

"У  контексті майбутнього засідання міждержавної комісії Росія-Україна президенти двох країн обмінялися думками щодо можливого продовження і розвитку кооперації в промисловості та високотехнологічних галузях, зокрема, в авіа-і суднобудуванні, ракетобудуванні та космічній сфері", - зазначив Пєсков.

Також Путін і Янукович розглянули поточний стан та перспективи двостороннього співробітництва у фінансово-кредитній сфері.

Окрім того Пєсков повідомив, що на зустрічі Путіна і Януковича в Сочі вдалося зблизити позиції в енергетичній сфері, "але остаточної домовленості поки немає".

"По всіх цих темах переговори найближчим часом будуть продовжені на експертному рівні", - зазначив прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, 6 грудня президент України Віктор Янукович зустрівся в Сочі з президентом Росії Володимиром Путіним. За словам прем'єра Миколи Азарова, президенти зустрілися, щоб обговорити новий договір про стратегічне партнерство.

За повідомленнями ЗМІ, Янукович дав згоду на вступ до Митного союзу, взамін отримавши $5 млрд. авансом та ціну $200 на газ.