У Азарова є готовий план примирення з Москвою

Уряд Миколи Азарова вже підготував "дорожню карту" відновлення повноцінної співпраці між Україною та Росією

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи результати зустрічі українського та російського президентів, повідомляє прес-служба уряду. 

"Уже підготовлено "дорожню карту" відновлення повноцінної співпраці, і я сподіваюся, що після вчорашніх переговорів знято практично всі основні спірні питання. Інша важлива тема зустрічі двох президентів: підготовка до заключних переговорів із газової проблематики", - йдеться в заяві Азарова.

Також прем'єр заявив, що під час зустрічі в Сочі президенти України та Росії Віктор Янукович і Володимир Путін "передусім обговорили питання, пов'язані з промисловою кооперацією між Україною та Росією". 

Він також заперечив наявність підписаних вчора угод щодо вступу України у Митний союз: "Хочу наголосити, що уряд для підписання не готував жодного документа на вчорашні переговори і, безумовно, жоден документ не було підписано".

Нагадаємо, 6 грудня президент України зустрівся в Сочі з російським президентом. За словам прем'єра Азарова, президенти зустрілися, щоб обговорити новий договір про стратегічне партнерство.

За повідомленнями ЗМІ, Янукович дав згоду на вступ до Митного союзу, взамін отримавши $5 млрд. авансом та ціну $200 на газ. Однак речник російського президента заперечує такі домовленості. 

В суботу також з’явилася інформація, що17 грудня Президенти України збирається їхати до Москви, де планується засідання російсько-української міждержавної комісії.