В Москві пройшла третя акція на підтримку Євромайдану

Біля посольства України в Москві відбулася акція солідарності з Євромайданом

В суботу поряд з українським посольством у Москві відбувся захід на підтримку європейських прагнень українців, повідомляє телеканал «Дождь».

На акцію зібралися близько 50 осіб, переважно журналісти і російські опозиційні політики. В однієї з присутніх був у руках плакат: «Будь-яка країна має право на самовизначення».  Пікетувальників оточувала велика кількість співробітників поліції. 

Акція відбулася незважаючи на те, що напередодні організаторам заходу Московська влада відмовляла в узгодженні пікету біля посольства, мотивуючи тим, що вузькі тротуари не зможуть вмістити 50 заявлених учасників акції.

Нагадаємо, що під час подібної акції 2 грудня у посольства України поліцією було затримано 11 осіб, які тримали в руках розтяжку з написом «Україна - ми з тобою!». Серед затриманих Борис Нємцов, Олександр Риклін, Надія Мітюшкіна та інші активісти руху " Солідарність".

На всіх затриманих були складені протоколи про адміністративне правопорушення порядку проведення мітингу. 

30 листопада акція солідарності з Євромайданом пройшла на Красній площі Москви. У ній брали участь близько 20 осіб, ніхто з них не був затриманий. 

Того ж дня група російських літераторів звернулася з відкритим листом до народу України. "Ми, російські літератори, звертаємося до наших українських колег та до всіх громадян України, хто хоче бачити її демократичною країною, відкритою для людей різних поглядів і різних культур. Ми, як і ви, відчуваємо себе частиною єдиної європейської цивілізації - і політичні сили, які прагнуть відторгнути нас з вами від неї, викликають у нас той же гнів, що й у вас", - йдеться в листі.

Під документом стоять підписи Дмитра Кузьміна, Марії Степанової, Олексія Цвєткова, Льва Рубінштейна та інших літераторів.