Власенко: Європа наполягає на звільненні Тимошенко

Комітет міністрів Ради Європи закликав владу України розглянути всі можливі варіанти для усунення визнаних Європейським судом порушень прав Юлії Тимошенко

Про це на брифінгу у прес-центрі Штабу національного спротиву повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає прес-служба "Батьківщини". 

"Комітет міністрів відносно окремих заходів висловив стурбованість тим, що не відбулося жодного суттєвого розгляду можливого впливу на кримінальний процес порушень статті 5 та статті 18 у поєднанні зі статтею 5, і що не були усунуті жодні порушення", - наголошується у рішенні, ухваленому Комітетом за результатами повторного розгляду стану виконання українською владою рішення ЄСПЛ у справі Тимошенко.

Власенко також зазначив, що президент Віктор Янукович має виконати рішення Європейського суду з прав людини про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко незалежно від того, до якого міждержавного об'єднання вступить Україна - ЄС чи МС.

"Ми, як захист, будемо вимагати застосування санкцій до України за невиконання рішень Європейського суду з прав людини. В тому числі і застосування індивідуальних санкцій проти українських високопосадовців, які безпосередньо винні у невиконанні рішення ЄСПЛ", - наголосив захисник.