Заарештовано двох "спільників" активіста "Дорожнього контролю"

Разом з журналістом "Дорожнього контролю" Андрієм Дзиндзею заарештовано ще двох активістів

Крім активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі під варту взято ще двоє підозрюваних - "його спільників", повідомляє прес-служба київської міліції. 

Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, за підозрою у причетності до організації масових заворушень на вулиці Банковій у Києві 1 грудня.

Їм обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін 2 місяці.

Також у міліції повідомили, що в залі судових засідань, де обирався запобіжний захід, протестувальники поламали меблі і порвали мантію судді. На місце виїжджала слідчо-оперативна група, яка зафіксувала подію.

Таким чином, в ніч на суботу заарештовано ще трьох людей, які, за версією слідства, мають відношення до масових заворушень на Банковій 1 грудня.

Як раніше повідомлялося, 6 грудня журналіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю арештували на 2 місяці. Йому інкримінують ч. 3 ст. 286 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілим).

Нагадаємо, Андрія Дзиндзю затримали 5 грудня за підозрою в організації масових заворушень біля Адміністрації президента 1 грудня. Як повідомлялося раніше, суд обрав для журналіста "Дорожнього контролю" Дзиндзі запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 2 місяці. Вчора протестувальники весь день пікетували будівлю Шевченківського суду з вимогою відпустити активіста.