На Майдані створили стіну пам'яті злочинів "Беркуту"

На Майдані створили Стіну пам’яті із свічками і фотографіями жертв побиття "Беркутом"

Понад сто свічок до стіни головпоштампу на майдані Незалежності приніс і запалив автор ідеї Михайло з Запорізької області, передає Радіо Свобода.

"Коли я приїхав до Києва – я майже нічого не знав про ці події. Побачив ці фотографії побитих до крові людей, і спершу подумав, що це колаж з різних країн, з різних масових акцій. Коли зрозумів, що все це сталося в Києві упродовж двох днів – я був шокований.  Можливо, ці свічки на стіні змусять людей замислитися, зрозуміти, що такі речі не повинні повторюватися. Якби серед цих побитих були мої близькі – я не знаю, що б я робив",  – сказав Михайло.

Імпровізована стіна пам’яті – знаходиться біля одного з входів на Євромайдан, перехожі зупиняються біля неї, а то й фотографуються поруч.

Нагадаємо, 30 листопада близько 4 години ранку бійці "Беркуту" жорстоко розігнали Евромайдан в Києві. Тисячі бійців спецпідрозділу штурмували кілька сотень студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України. Дії правоохоронців викликали обурення в громадян і зібрали ще більш масштабні акції протесту в Києві та інших містах країни. При цьому виникли нові сутички з "Беркутом", після яких заарештовано 9 активістів, яким загрожує до 8 років ув'язнення.

Наразі акції протесту тривають. Мітингувальники вимагають відставки уряду та призначення позачергових парламентських і президентських виборів. Сьогодні о 12:00 планується багатотисячне Народне віче на Майдані Незалежності в Києві.