Попов: Зносити Леніна має право тільки Київрада

Голова КМДА Олександр Попов засудив знесення пам’ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка

Про це йдеться в повідомленні на сайті КМДА.

За словами Попова, рішення про знесення будь-якого пам’ятника на території Києва може ухвалювати лише територіальна громада або уповноважена нею Київрада.

"Демонструючи прихильність до європейських демократичних цінностей, неприпустимо демонструвати правовий нігілізм. Те, що відбулося на бульварі Тараса Шевченка – ні що інше, як вандалізм. І він немає нічого спільного з демократією", –  заявив він.

Він також закликав учасників масових акцій з повагою ставитися до майна територіальної громади міста: не ламати вуличні та паркові меблі й споруди, не псувати об’єкти благоустрою.

Нагадаємо, сьогодні на Майдані Незалежності відбувається Народне віче, яке зібрало близько 1 млн. людей. На мітингу лідери опозиції закликали посилити пікетування урядових установ. Наразі активісти Євромайдану встановлюють наметові містечка в урядовому кварталі. Опозиціонери дали Віктору Януковичу 48 годин на виконання їхніх вимог щодо арешту голови МВС Віталія Захарченка та відставки уряду. Через 48 годин вони обіцяють розпочати похід на Межигір'я.

Пам’ятник Леніну знесли близько 18:00, за останньою інформацією зараз залишки Леніна подрібнюють за допомогою кувалди.