В «Свободі» з’ясували, що «добру справу» з Леніним робили не вони

Прапорів ВО «Свобода» біля пам’ятника Леніну не було і ця політична сила не причетна до знищення монумента

Про це заявив народний депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк, передає «Радіо Свобода».

«Щодо питання відповідальності за повалення Леніна, то добра справа не потребує зайвої реклами. Цей пам’ятник знесла українська громада, зніс український дух, який сьогодні панував на майдані Незалежності. Це зробили люди доброї волі, різні люди. Сьогодні мені міліція заявила, що там були прапори ВО «Свободи». Не було там цих прапорів. Ті, хто там був, не ділив себе за партійними ознаками», – сказав Сиротюк.

«Сьогоднішнє падіння пам’ятника Леніна в Києві – це добрий символ кінця совєтської окупації, бо коріння ідеології сьогоднішньої донецької окупації корінням в тій же совєтській окупації. І те, що Янукович відновив сталінські репресії, коли трійками без суду й слідства кидають людей за ґрати й дуже жорстоко б’ють, свідчить про те, якщо не буде остаточно подолано совєтську окупацію, то вона зможе завжди відновитися», – заначив Сиротюк.

Нагадаємо, сьогодні на бульварі Шевченка у Києві невідомі повалили пам’ятник Леніну. Спочатку нардеп від «Свободи» Ігор Мирошниченко заявив, що його політсила бере відповідальність за це, але потім інші «свободівці» пояснили, що це лише світоглядна позиція їхньої політсили.