Янукович приховує, що пообіцяв генсеку ООН почати консультації з Майданом

Президент України Віктор Янукович запевнив генерального секретаря ООН Пан Кі Муна в тому, що для розрядки ситуації в країні «будуть розпочаті консультації»

Про це глава української держави заявив під час телефонної розмови з Пан Кі Муном, передає «ИТАР-ТАСС» з посиланням на прес-службу ООН.

З ким саме будуть проведені консультації, не уточнюється.

За інформацією ООН, в ході бесіди генсек ООН висловив глибоку заклопотаність ситуацією в Україні, а також «підкреслив, що не можна вдаватися до насильства, і закликав сторони до мирного діалогу». 

«Генеральний секретар вітав запевнення президента в тому, що будуть розпочаті консультації для розрядки обстановки», - йдеться в повідомленні.

В прес-службі Януковича, в свою чергу, повідомили лише про те, що така телефонна розмова відбулася і була присвячена внутрішньополітичній ситуації у країні.

Нагадаємо, сьогодні на Майдані Незалежності відбувається Народне віче, яке зібрало близько 1 млн. людей. На мітингу лідери опозиції закликали посилити пікетування урядових установ. Наразі активісти Євромайдану встановлюють наметові містечка в урядовому кварталі. Опозиціонери дали Віктору Януковичу 48 годин на виконання їхніх вимог щодо арешту голови МВС Віталія Захарченка та відставки уряду. Через 48 годин вони обіцяють розпочати похід на Межигір'я.

Після цього, євромайданівці встановили наметові містечка біля Кабміну та Верховної Ради. Та забарикадували деякі вулиці в центрі міста.

На бульварі Шевченка мітингувальники повалили пам'ятник Леніну.