Більше тридцяти міст світу підтримали мітинги в Україні

Акції протесту в Україні підтримало багато європейських, американських та канадських міст. Вони провели свої заходи та зібрали кошти для Майдану

Представники української діаспори у США, Канаді та Європі вийшли на підтримку Маршу мільйона, таким чином вони висловили свою солідарність із акціями протесту 8 грудня в Україні, повідомляє VIDIA.

Зокрема, в Барселоні підтримали звернення до уряду Іспанії про введення персональних санкцій до Януковича та членів його уряду. Одночасно було зібрано 1,1 тис євро на потреби майдану, котрі будуть переслані в понеділок. Також українська громада церкви Неустанної Допомоги в Барселоні передала для майдану в Києві понад 1 тис євро.

У трьох найбільших містах Португалії – Лісабоні, Порто і Фаро – пройшли мітинги на підтримку Євромайдану. У Лісабоні, на площі Мартін Моніж, зібралося понад 600 українців, які не тільки виголошували слова солідарності з своїми співвітчизниками в Україні і світі, але й зібрали 2,7 тис євро для потреб Євромайдану в Києві. Утретє відбувся мітинг на підтримку демонстрантів у Мадриді.

Акції на підтримку Євромайдану відбулись також в Лондоні, Дубліні, Афінах та багатьох містах Німеччини. Зокрема, у Берліні українці збиралися біля будівлі Бундестагу.

Марш мільйона у Празі демонстранти підтримали, утворивши Живий ланцюг.

Солідарними з протестувальниками в Україні були й українці Парижа.

Також акції протесту відбувались в італійських містах: Римі, Мілані. 

Крім того, мітинги проводились у щонайменше 12-ти містах США та у кількох містах Канади.