Табачник замовив підручники по 325 грн за екземпляр

Міносвіти замовило підручники на 3 млн грн. Вартість найдорожчих у порівнянні з минулим роком менше на 100 грн

Про це повідомив «Вісник державних закупівель», пишуть «Наші гроші».

Найдорожчим виявився підручник «Природознавство. 3 клас» для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням молдовською мовою (авт. Грущинська І. В.) – 325 грн. за екземпляр при накладі 365 примірників.

Тоді, як минулого року підручник «Природознавство для загальноосвітніх навчальних закладів з молдовською мовою навчання. 2 клас» (авт. Грущинська І.В.) накладом 371 екземпляр коштував 425 грн.

Зниження вартості підручників експерти пов’язують з постійними скандалами щодо неадекватної ціни держзакупівель Міносвіти. 

Наприклад, минулого року, за інформацією «Наші гроші», відомство замовило підручники з іспанської мови для 5 класу, тиражем 400 екземплярів по 336 грн за одиницю. А у середньому підручники для шкіл з іноземної мови, накладом від 1,7 до 2 тис, коштували від 102 до 175 грн. 

Цікаво, що це вийшло значно дорожче аналогічного замовлення, яке видавництво «Наукова думка» виконало для компанії компанії «Віпол». За інформацією "Наші гроші", тоді видавництво надрукувало 21 книгу, тиражем 300 екземплярів, вартістю 32 грн за один підручник.