Таран: СБУ відрізала опозиції шлях до відступу

Розслідування СБУ не залишило лідерам опозиційних партій можливості згорнути революцію

Про це у своєму "Фейсбуці" написав політолог Сергій Таран.

"СБУ зробила свій внесок у революцію - розпочала розслідування у зв'язку із діями, спрямованими "на захоплення держвлади в Україні". Лідери ПР вже обіцяють, що заклики до відставки Януковича можна кваліфікувати як заклики до воєнних дій, а депутатів, які їх робили, позбавлять мандатів. Це означає, що якщо Майдан раптом розійдеться, лідери опозиції опиняться поряд з Тимошенко", - зазначив Таран.

За його думкою саме цим закінчаться занадто довгі переговори з владою. Під загрозою, його словами, також усі євромайданівці,яких можуть зробити "співучасниками" за те, що вони "згоджувалися з закликами політиків".

Нагадаємо, вчора на Майдані Незалежності в Києві відбулось Народне віче, яке за різними оцінками зібрало від кілька сотень до 1 млн. людей. На мітингу лідери опозиції закликали посилити пікетування урядових установ. Опозиціонери дали Віктору Януковичу 48 годин на виконання їхніх вимог щодо арешту голови МВС Віталія Захарченка та відставки уряду. Через 48 годин вони обіцяють розпочати похід на Межигір'я.

Також опозиція вже біля тижня закликає людей до загальнонаціонального страйку. Сьогодні клерків Кабміну вже не пускали до роботи.