Британія на лікування алкоголіків та наркоманів щорічно витрачає $ 1 млрд

А загалом протягом останніх трьох років на туманному Альбіоні більш, ніж півмільйона людей було госпіталізовано через зловживання алкоголю та наркотиків

Про це повідомляє британське видання The Gurdian

Так з 2010 року по 2013 рік було госпіталізовано 533 тис. людей, які мали проблеми з алкоголем або вживанням небезпечних речовин. З них 60 тис. людей у віці від 40 до 44 років, ще 60 тис.  -  у віці від 45 до 49 років. Тобто це десь п’ята частина людей від загальної кількості людей, які мають проблеми з алкоголем в Англії. 

Ці дані свідчать про те, що проблеми з алкоголем та наркотиками в Англії характерні не лише для підлітків та молодих людей, які не можуть контролювати себе. 

Тому британські лікарі закликають не забувати, що для людей середнього віку тривале вживання алкоголю створює чимало серйозних проблем: у подальшому вони матимуть більшу вірогідність того, що захворіють раком, а також матимуть більш фатальні проблеми зі здоров’ям. 

Крім того, пияцтво б’є по бюджету Британії. Так, за підрахунками Myhospitalguide, щорічне лікування людей, які мають проблеми з алкоголем виливається бюджету Великої Британії в $ 35 млн. А загальні витрати, пов’язані з цією проблемою, тягнуть на $ 990 млн на рік. 

Нагадаємо, що для України проблема пияцтва не менша актуальна. За даними ВОЗ, Україна займає шосте місце у світі за рівнем споживання алкоголю на душу населення. Протягом року середній українець споживає  15,6 л алкоголю. Попереду лише Росія, Угорщина, Чехія, Уганда та Молдова.  

Тоді, як Великобританія у рейтинзі ВОЗ займає 18 сходинку з показником 13,3 л на душу населення.